Понеділок, 29.04.2024, 08:52
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 10 » БАРВИ ВЕЛИКОДНЬОЇ ПИСАНКИ
09:51
БАРВИ ВЕЛИКОДНЬОЇ ПИСАНКИ

 Наближається одне з найбільших християнських свят – світле Воскресіння Христове, Великдень.

У кожного з нас це свято асоціюється з хресним ходом зі свічками, червоними ризами церковнослужителів, радісним співом і взаємними привітаннями: «Христос воскрес!» — «Воістину воскрес!». Незмінна атрибутика свята — рум'яні паски з родзинками, розписні яйця — писанки та крашанки.
У багатьох куточках нашої країни великодні традиції та обряди дотримуються практично в незмінному вигляді, такими, якими вони дійшли до нас з найдавніших часів. Але життя вносить свої корективи, і віднедавна стали дуже популярні різноманітні великодні сувеніри і прикраси.
Долучити дітей району, як до народних традицій розпису писанок, так і до сучасних креативних видів мистецтва, мав на меті майстер-клас «Барви Великодньої писанки», проведений районною бібліотекою для дітей у Чижівській сільській бібліотеці. Маленьке, але затишне приміщення, з любов'ю оформлене умілими руками господині – бібліотекаря О. М. Гнітецької, на кілька годин перетворилося у казкову майстерню великодніх див. Олена Михайлівна є майстром народного мистецтва художньої вишивки, тому саме вона стала головною натхненницею заходу, учасниками якого були юні читачі бібліотеки – мешканці Чижівської ОТГ.
Перед початком майстер-класу бібліограф районної бібліотеки для дітей О. А. Бондар розповіла присутнім цікавинки з традицій святкування Великодня в Україні та світі. А ближче ознайомитися з Великодніми звичаями нашого народу читачі мають змогу, переглянувши книжково-ілюстративну виставку «Великдень писанку і усмішку дарує! Христос воскрес! Воістину воскрес!», оформлену сільським бібліотекарем.
До прекрасного дійства долучилися і завідуюча районною бібліотекою для дітей О. Б. Данюк та бібліотекар В. М. Артеменко, які, допомагаючи дітям, і самі вчилися створювати красу. Зацікавилася заходом і вихователь сільського дитячого садочка Наталія Ковальчук, і разом зі своїми сином та донькою також взялася за клей і фарби.
Не кожному давалося все просто, але чудовий майстер-клас зміг пробудити у дітей інтерес та прагнення до творчості. І на завершення усі милувалися яскравими писанками, кошиками та сувенірами, які  прикрашатимуть оселі у Великодні  свята.
 Вітаємо усіх з прийдешнім святом Воскресіння Христового і бажаємо добра, миру і злагоди!


Переглядів: 239 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar