Субота, 04.05.2024, 17:33
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 21 » Ми доль своїх не вибирали, ми не чекали нагород
09:54
Ми доль своїх не вибирали, ми не чекали нагород

         Українська земля… Земля, щедро полита кров’ю її синів. З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності.

         20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. З нагоди цього пам’ятного дня в районній бібліотеці для дітей відбулася година-вшанування «Ми доль своїх не вибирали, ми не чекали нагород»,  присвячена всім представникам славетного і мужнього українського народу, які загинули під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

        Бібліограф Олена Бондар ознайомила присутніх з передумовами акцій протесту, які вилилися у всенародний «Євромайдан», розповіла про трагічні  події лютого 2014 року. Діти зачитали вірші, присвячені Героям Майдану. Одна з читачок бібліотеки поділилася враженнями від книги «Казка про Майдан». До уваги юних читачів було представлено викладку літератури  «За Україну, за її долю, за честь і волю». Перегляд відео про Героїв Небесної Сотні та уривків документальних фільмів про Майдан підготував методист В’ячеслав Метельський.    

        Під час заходу   діти також дізналися, що Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджені чотири сини Житомирщини. На жаль, не минула біда і нашого району -  воїном Небесної Сотні став житель села Пилиповичі Олександр Балюк. 

        Їх назвали «Небесною сотнею» – українців, які загинули у Києві на Майдані. Загинули за честь, за волю, за право бути народом.    Вони були звичайними людьми…  Різні за віком, за освітою, за уподобаннями, але  єдині у своєму бажанні жити у вільній країні. І в останню мить віддали нам найдорожче – своє життя. За нас віддали. Аби ми жили. Пам'ять героїв всі присутні вшанували хвилиною мовчання
 

Переглядів: 235 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar