Середа, 01.05.2024, 03:10
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Серпень » 8 » Сільська бібліотека: особливості організації обслуговування читачів-дітей
10:06
Сільська бібліотека: особливості організації обслуговування читачів-дітей

      Нещодавно у  Дідовицькій сільській бібліотеці відбувся зональний семінар-практикум для працівників сільських бібліотек «Сільська бібліотека: особливості організації обслуговування   читачів-дітей», організований районною бібліотекою для дітей. На семінар прибули бібліотекарі сіл Борисівка, Піщів, Пилиповичі, Чижівка, Майстрів, Малий Молодьків, Середня Деражня, дитячого відділу бібліотеки с. Ярунь.

      Своїх колег гостинно зустріла  бібліотекар Дідовицької сільської бібліотеки Інна Перебейніс, познайомивши їх з історією бібліотеки, професійними напрацюваннями, планами на майбутнє.

      Семінар відкрила завідуюча районною бібліотекою для дітей Олена  Данюк.  Вона акцентувала увагу бібліотечних працівників на важливості роботи бібліотек з дитячим читачем, озвучила проблемні питання сьогодення. З консультації бібліографа районної бібліотеки для дітей Олена Бондар «Основні критерії роботи бібліотеки з читачами-дітьми» бібліотекарі району дізналися про сучасні підходи в популяризації дитячої літератури, про особливості роботи з обдарованими дітьми.

      Семінар відбувся напередодні дня вшанування пам’яті  Лесі Українки, тому практичним втіленням професійного досвіду бібліотекаря Дідовицької сільської бібліотеки Перебейніс І. М.  стала літературна година «Творчістю ти смерть перемогла». Читачі бібліотеки, які взяли участь у заході,  з великою повагою  згадали основні моменти біографії нашої славетної землячки та її творчість. Ковальчук Оксана зачитала свій власний вірш, присвячений Лесі Українці, а Пасічник Іванна подарувала присутнім чудову пісню. Дівчата отримали невеличкі подарунки від районної бібліотеки для дітей.

        По закінченню літературної години відбувся професійний діалог з обговоренням проблемних та актуальних питань обслуговування користувачів-дітей.  Бібліотекарі району поділилися своїми ідеями та досвідом в покращенні роботи з дитячим читачем.

        На семінар завітала Дідовицький сільський голова Мосійчук Тамара Володимирівна. В урочистій обстановці бібліотекар сільської бібліотеки с. Пилиповичі Яна Опанасюк передала естафету акції «Рушник миру» дідовчанам.

         Підводячи  підсумки семінару, завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О. Б. висловила сподівання, що нова й актуальна інформація  збагатить професійну компетентність бібліотечних працівників району,  сприятиме ефективним і позитивним змінам в їхній роботі.

Переглядів: 181 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar