Неділя, 05.05.2024, 06:31
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 20 » Суверенна і єдина рідна ненька Україна
12:32
Суверенна і єдина рідна ненька Україна

Будем в злагоді і мирі

Щастя будувать,

Бо у ворожнечім вирі

Тільки руйнувать.

 

Тож візьмемося за руки,

Скажем на ввесь світ:

В День Соборності та Злуки

 Ми - один нарід!

 

        22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням  Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.)

        В районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку «Суверенна і єдина рідна ненька Україна», на якій представлена література про історію виникнення Дня Соборності України, про події,  пов’язані з об’єднанням українських земель, традицій, звичаїв, мови, що має велике історичне значення для нашого народу.

        Боротьба українського народу за соборність  – одна із найважливіших сторінок в історії України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованність, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховання почуття національної гідності та гордості за Батьківщину.

 

                                                              

 

Переглядів: 221 | Додав: biblioteka | Теги: Суверенна і єдина рідна ненька Укра, книжкова виставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar