Понеділок, 29.04.2024, 07:41
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 3 » Тиждень дитячого читання
10:32
Тиждень дитячого читання

          Останній тиждень березня приніс школярам довгоочікувані весняні канікули. Для когось це відпочинок, а хтось не гаяв даремно часу і проводив  його весело та корисно. Саме для таких активних та допитливих читачів районна бібліотека для дітей провела низку заходів протягом Всеукраїнського тижня дитячого читання, який традиційно проходить в Україні під час весняних канікул.

       «Нам книга відкриває всі світи» - саме під таким гаслом юні користувачі головної дитячої книгозбірні району поринули у багатогранний світ книги, де на них чекали книжкові відкриття, зустрічі з улюбленими героями, біографічні розвідки, мудрі поради бібліотекарів, спілкування та нові друзі, з якими весело і цікаво читати і творити разом.

          Під час відкриття Тижня дитячого читання діти здійснили бібліо-вояж «Книга – диво, сповнене краси», який провела бібліотекар Артеменко В. М. Віталіна Миколаївна розповіла про історію виникнення книги та  бібліотеки, важливість читання для саморозвитку людини та роль книги у житті. Читачі декламували вірші, ділилися враженнями від нещодавно прочитаних книг, висловлювали думки щодо необхідності бібліотек в сучасному світі, взяли участь у літературній вікторині.

Оскільки у 2017 році бібліотека працює за програмою «Разом з книгою зростаємо», яка має на меті залучення до читання дітей від 0 до 6 років, не забули працівники бібліотеки про своїх найменших читачів, організувавши для них День дошкільника. Для вихованців молодшої групи ДНЗ №9 «Теремок» було проведено екскурсію бібліотекою. Малеча була вражена такою величезною кількістю яскравих книжок! Гортаючи сторінки, вони висловили бажання якнайшвидше навчитися читати. Вихованці старшої групи садочка вже не вперше відвідали бібліотеку і взяли участь у казковому  калейдоскопі «Казку швидко ти впізнай, всіх героїв відгадай». Діти продемонстрували гарні знання українських народних казок, відповідаючи на запитання та відгадуючи загадки. Літературна гра «Чарівник під парасолькою» ознайомила маленьких читачів з творчістю відомого данського казкаря Г.-Х. Андерсена, в день народження якого, 2 квітня, відзначається Всесвітній день дитячої книги. Крім того, усім маленьким відвідувачам бібліотекарі запропонували   читання вголос, ігри і забавлянки і, звичайно ж, перегляд мультфільмів за сюжетами казок.

         Із сучасною періодикою для дітей читачі ознайомилися на  дегустації новинок «На журнальному бульварі». З розмаїття видань, що отримує наша бібліотека, і про які розповіла бібліограф Бондар О. А.,  кожен  вибрав щось собі до вподоби. 

Усі бажаючі мали змогу  проявити свої творчі здібності і фантазію  у  хобі-майстерні «Паперові дива». Поробки, виготовлені умілими руками наших читачів, стали гарним доповненням до інтер’єру та зовнішньої реклами бібліотеки.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання завершився,  ще раз  переконавши усіх у тому, що читати  це здорово, а багатий вибір сучасної літератури вражає! Бурхливе, цікаве й змістовне життя у нашій бібліотеці продовжується. Приходьте,  читайте  і  знайомтеся з безцінними книжковими скарбами!

Переглядів: 259 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar