Четвер, 02.05.2024, 12:19
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 17 » Війна і перемога: біль і пам’ять
09:33
Війна і перемога: біль і пам’ять

І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

 

Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

В. Симоненко

 

      Кожен народ, кожна історична епоха  мають своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Незримий історичний зв’язок існує між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану, воїнами-захисниками українського Донбасу. Всі вони без винятку полягли за Україну,  за наше майбутнє.

     До Дня Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні та до Дня пам’яті та примирення в районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку - спогад «Війна і перемога: біль і пам’ять». Користувачі бібліотеки можуть ознайомитись із документальними матеріалами, історіями життя та ратних подвигів і вчинків тих, хто воював на фронтах війни, хто працював у тилу для фронту й перемоги, хто піднімав з руїн і відроджував країну. Про мужність і героїзм дітей, які нарівні з дорослими стали на захист Вітчизни, читачі дізналися з бесіди за книгою «Юні месники Лесиного краю».

      Наш обов’язок - донести до дітей історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим Героям!


 

Переглядів: 225 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar